Fostul președinte al Consiliului de Administrație Electrica, cu experiență și la Țiriac Holdings și Autorom, preia conducerea Eplus Smart Energy

Eplus Smart Energy, grup antreprenorial românesc din domeniul energiei, specializat în dezvoltarea, furnizarea și implementarea de servicii și soluții de eficientizare energetică pentru companii, l-a copptat pe Valentin Radu, un executiv cu experiență de 25 de ani în diverse poziții de conducer, pentru funcția de CEO al grupului.

Valentin Radu a fost CEO al Țiriac Holdings și Autorom, importator Daimler în România, iar, din 2008, este fondator și Managing Partner al Platinum Capital, o companie axată pe investiții principale și servicii de consultanță. În perioada 2018 – aprilie 2021, Valentin Radu a fost membru independent neexecutiv în Consiliul de Administrație al Electrica S.A., unde, între decembrie 2018 – iulie 2020, a ocupat și funcția de Președinte al Consiliului de Administrație. Acum, începând cu 1 noiembrie 2021, Valentin Radu deține funcția de CEO al grupului Eplus și are ca obiectiv coordonarea direcțiilor de dezvoltare ale companiei precum și creșterea cotei de piață a grupului în România în următorii ani prin extinderea portofoliului de clienți.
Eplus a fost înființat în anul 2013 sub denumirea MSC Operational SA și s-a transformat în grup în anul 2020 prin achiziția a altor două companii din domeniu. Companiile din cadrul grupului furnizează servicii de monitorizare, prelucrare și colectare date din teren, control, verificare a calității și conformității activităților de citiri contoare de gaz și contoare electrice, implementare contorizare inteligentă, verificare metrologică a contoarelor, administrare grupuri de măsură și servicii de automatizare și digitalizare ale proceselor industriale. Începând cu anul 2017, Eplus și-a extins echipa prin înființarea diviziei de vânzări, iar în anul 2018, compania a crescut substanțial prin preluarea serviciilor de citire contoare de energie electrică și gaze, alături de operarea și prelucrarea datelor colectate din teren pentru un număr de 1,5 milioane de clienți de energie electrică din zona Moldovei și aproximativ 2 milioane de clienți de gaz în zona de nord a țării, de la Timișoara la Iași. Odată cu dezvoltarea acestei activități, compania a inaugurat în Craiova un centru de operare și analiză date colectate din teren. Centrul este format din peste 30 de analiști și operatori și își propune să funcționeze extins precum un call-center.
 
În primele șase luni din 2021, grupul Eplus a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 43 milioane de lei, în creștere cu 93% comparativ cu primele șase luni din 2020 și un profit net de 3,1 milioane de lei, o majorare cu 142% față de aceeași perioadă a anului trecut. Majoritatea veniturilor companiei, aproximativ 50% au provenit din activitatea de citire contoare și colectare date din teren, 29% din serviciile de administrare grupuri de măsură, 15% din serviciile de implementare sisteme de contorizare inteligentă. Restul veniturilor au fost completate de serviciile de verificări metrologice și automatizări de procese. Pentru întreg anul 2021, grupul Eplus estimează o cifră de afaceri de 80 milioane de lei, în creștere cu 34% față de 2020, pe baza proiectelor și contractelor aflate în curs de desfășurare.

Preluare profit.ro

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.